30. tammikuuta 2012

Tukikaide

Nimimerkki JuksisPuksis on tuottelias arkihuumoribongari (toisin kuin minä itse nykyään). Tässä ensimmäinen usemmasta ehdotuksesta.

JP kertoo:

"Käväisin erään tunnetun autoliikeketjun yleisvessassa, joka oli samalla ns. varusteltu invakäyttöön.

Käyttäjän kannalta suorastaan surullisen hupaisaa lienee se, että tukikaide on asennettu kääntymään vain seinän myötäisesti, eikä palvelemaan varsinaista käyttäjäänsä WC-istuimen viereen.

Lieköhän asentajilla ollut ns. maanantaiaamu, kun hoksottimet olleet 90 astetta seinä-, eli laitamyötäisessä?
...vai ovatko istuimen asentajat antaneet oman individuaalin näkemyksensä sijaintiasiasta?"

Toden totta, tuollainen invatuki kääntyy seinän suuntaisesti vaakatasoon. Pöntön takana siitä ei juuri hyötyä ole, jos pyörätuolista ponnistaa pytylle. Toisenlainen, yleisempi malli kääntyy seinältä eteenpäin, eli semmoinen olisi tuohon kuulunut.

Pyörätuolissa istuvia olen itsekin avustanut ja vessojen tukikaiteet on usein vähän mitä sattuu, heiluvia ja epävarman tuntuisia. Puhumattakaan muista invavessojen pikku ongelmista. Eräässä oli todella vaikeaa päästä pyörätuolilla vessakoppiin, koska ovi ei auennut kokonaan. Se törmäsi seinästä törröttävään patteritermostaattiin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, eiköhän tämä ole sitä mallia, että se kääntyy vaakatasoon tarvittaessa. Säästää pystyasennossa tilaa.
T. Asentaja

T.Kokkila kirjoitti...

Käännettäviähän noiden kuuluu yleensä olla. Jotkut tarvitsevat kaidetta, jotkut pääsevät pyörätuolista pytylle paremmin sivusta, ilman kaidetta. Tuo kaide näyttää siltä, että se kääntyisi vasemmalle tai oikealle seinän suuntaisesti. Jos se kääntyy eteenpäin, pytyn viereen, silloin se on tietysti ihan oikein asennettu.

Anonyymi kirjoitti...

Uskoisin itsekin käyneeni tuossa kyseisessä autoliikkeessä kakalla. Keksintöhän on niin ovela, että se kääntyy aivan oikein pytyn viereen tehden matkallaan jännän kulman. Mikäli mitään näistä ymmärrän, lienee ihan oikein asennettu.

-Janne

T.Kokkila kirjoitti...

Lienee siis todettu, että tämä toimii ihan niinkuin pitääkin, ja hyvä niin. Kaide on ilmeisesti suunniteltu niin ovelasti, että tosiaan kääntyy suoraan eteen oikealle paikalleen. Kiitos kommenteista!